GERİ DÖN

Ticari Mutfağınız İçin Doğru Fritözünü Seçme

Ticari Mutfağınız İçin Doğru Fritözünü Seçme

 

Pitco, her mutfağa ve kızarmış yemek menülerine uygun eksiksiz bir fritöz yelpazesi sunan tek fritöz üreticilerinden biridir. Seçenekler harika olsa da, size sunulan modelleri nasıl karşılaştıracağınızı ve karşılaştıracağınızı anlamak önemlidir ve size yardımcı olmak için buradayız.

 

Fritözünüzün Enerji Kaynağından Başlayın

 

Birçok yerleşik konum için, hangi enerji kaynağının sizin için uygun olduğuna dair bir seçeneğiniz olmayabilir. Kızartma programınıza güç sağlayacak olan elektrik olabilir veya doğal veya sıvı propan gazı olabilir. Ancak, bir seçeneğiniz olabilecek bazı durumlar vardır, peki nasıl seçersiniz?

 

Fritözünüz için hangi güç kaynağına ihtiyacınız olduğuna karar verebiliyorsanız, bölgenizde biraz araştırma yaparak başlayın. Gaz ve elektrik için pazarınız için geçmiş kullanım oranlarını kontrol ederek başlayın. Oranlar genellikle dalgalanır, bu nedenle araştırmanızı en düşük maliyetli enerji kaynağını bulmak için yapın. Dikkate alınması gereken bir diğer faktör de yerel düzenlemelerdir. Bazı bölgeler gaz yasağı getiriyor ve diğerleri daha büyük indirimler sunarak elektrikli ekipmana geçişi teşvik ediyor.

 

Fiyatlandırma ve yerel düzenlemelerin yanı sıra, elektrikli ve gazla çalışan ticari fritözlerin işlevselliğini de göz önünde bulundurun. Bölgenizde enerji maliyetleri uygunsa, elektrikli fritözleri seçmenin belirli faydaları vardır. Gazlı fritözler, daha sıcak havalarda klima faturalarınızı etkileyebilecek elektrikli fritözlerden daha fazla mutfağa ısı yayma eğilimindedir. Ayrıca, gaz ekipmanı daha deneyimli servis teknisyenleri gerektirir. Pitco sertifikalı servis ortaklarımızdan birini kullanmayı düşünmüyorsanız, gaz basıncını yanlış ayarlama, yanlış gaz karışımı ve diğer kurulum sorunları riski daha yüksektir.

 

Gazla çalışan ekipmanın faydaları, pek çok alanda hem indirimlerde hem de tarihi enerji maliyetlerinde kesinlikle görülebilir. Gaz ekipmanının elektrikli ekipman üzerinde kesinlikle daha güçlü bir pazar payı var, ancak denge bozulmaya başlıyor.

 

Lokasyon

 

Güç kaynağınızı seçtikten sonra artık fritöz veya fritözlerin nereye gideceğini belirlemelisiniz. Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok 14" ve 18" fritöz grubu seçeneği olmakla kalmaz, Solstice ve Solstice Supreme fritöz serisi, üretim kapasitesini ve fritöz kurtarma sürelerini optimize etmek için fritöz kaplarını alanınıza uyacak şekilde karıştırmanıza ve eşleştirmenize olanak tanır.

 

Çok katlı fritöz seçeneklerinin karıştırılması ve eşleştirilmesi harika olmakla kalmaz, tezgah üstü fritözleri de unutmayın! Tezgah üstü fritözler çok yönlüdür ve verimlilik için kızarmış yiyecek menü öğelerini tutmak için soğutulmuş veya donmuş tabanlar için kızartma alanının altında depolama alanı sağlar. Ayrıca, tezgah üstü fritözler, mutfakların gerçek vejetaryen veya glütensiz menü teklifleri için belirli alanları ayırmasına izin verir.

 

Üretim Kapasitesi ile Enerji Tasarrufunun Dengelenmesi

 

Çeşitli Solstice ve Solstice Supreme fritöz modelleri arasındaki temel fark, her fritözün sunduğu değişen üretim kapasiteleri ve enerji tasarrufudur. Üretim ihtiyaçlarınızı ölçmek için yardıma ihtiyacınız varsa, uzmanlarımız size yardım etmek için burada. Kızartma istasyonunuzdan ne kadar yiyecek pompalandığını anlıyorsanız, kızartma kaplarını ihtiyaçlarınıza göre karıştırıp eşleştirerek kızartma gruplarını özelleştirin. Çalışma saatleri içinde sürekli olarak patates kızartması, kanat veya başka herhangi bir menü öğesine odaklanırsanı, o menü öğesine ayrılmış bir fritöze yatırım yapın. Ardından, diğer mezeler için ek menü öğeleri için bir kızartma tavası ekleyin. Farklı pişirme süreleriyle düzenli olarak kızarttığınız birden fazla mezeniz varsa, bölünmüş tanklı fritözler için "T" ile biten modelleri arayın. Kapasiteyi göz önünde bulundurarak pişirme sürelerine odaklanın, daha uzun pişirme süreleri daha fazla kapasite gerektirecektir.

 

Artık ihtiyacınız olan boyutları belirlediğinize göre, son adım fritöz kurtarma sürelerini anlamaktır. Her saat kızarmış menü öğelerini dışarı pompalayan fritözler daha iyi iyileşme sürelerine ihtiyaç duyacaktır, bu nedenle daha güçlü enerji ihtiyacı olan modellere odaklanmak istersiniz, bu nedenle adında "X" veya "R" ile biten fritözlere bakın.